Visit Prosotsani

Travel Guide

Language Selection:

Μακαρίνα

Βαθμολογία
(0 ψήφοι)

Υλικά
για 4 μερίδες:

- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι και πιπέρι
- ½ κιλό μακαρίνα

Διαδικασία
Η μακαρίνα είναι σπιτικό ποντιακό ζυμαρικό. Μπορεί να είναι "ζωγρό" ή "ξερό". Άμα είναι ξερό δε θέλει βράσιμο. Λίγο βραστό νερό από πάνω, μερικά λεπτά αναμονή και είναι έτοιμο το ζυμαρικό για το τσιμπούσι. Αν είναι ζωγρό θέλει λίγο βράσιμο όπως στη δική μας περίπτωση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πάει και με τυράκι.

 

Διαβάστηκε 686 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χορτόπιτα Τανωμένος Σορβάς ή Τανοφάι »

JTI

 
appjti
appjti1
appjti2
appjti3