Αριαντσιορμπά
Υλικά: Γιαούρτι, ρύζι, αλάτι, αγνό βούτυρο και κόκκινο πιπέρι. Τρόπος παρασκευής: Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το…
Ασμάπιτα
Κάθε σπίτι σχεδόν είχε και έχει την κληματαριά του, έτσι η προμήθεια των αμπελόφυλλων ήταν εύκολη, φθηνή και δεδομένη. Ομοίως,…
Βαρένικα
Υλικά για 2 άτομα (περίπου 45 κομμάτια) για τη ζύμη: - αλεύρι όσο πάρει (γύρω στο 1 κιλό) - 1 ποτήρι νερό…
Κατσαμάκι
Υλικά: 1 λίτρο νερό 1 ½ κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι σησαμέλαιο λίγο αλάτι Τρόπος παρασκευής: Βάζουμε…
Κολοκυθοανθοί
'Ενα εύκολο και πεντανόστιμο φαγήτο, που θα αγαπήσουν όλοι στην οικογένεια! Υλικά: Κολοκυθοανθοί, ρύζι, λάδι, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαϊντανός, άνηθος,…
Κομπόστα
Υλικά: μήλα, κυδώνια, δαμάσκηνα ξερά, σύκα ξερά, σταφίδες ξανθές, μια κούπα ζάχαρη. Τρόπος παρασκευής: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα…
Λάχανα με τα φασούλια
Υλικά για 4 άτομα - 700 γρ. λαχανίδες - 300 γρ. παρδαλά φασόλια - αλάτι - κόκκινο γλυκό πιπέρι - 1…
Λαχανοντολμάδες αβγολέμονο
Υλικά: Λάχανο, ρύζι, κρεμμύδι, κιμάς, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός Τρόπος παρασκευής και εκτέλεσης: Ανακατεύουμε τα υλικά εκτός από το λάχανο που…
Μακαρίνα
Υλικά για 4 μερίδες: - 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο - 2 κρεμμύδια - αλάτι και πιπέρι - ½ κιλό μακαρίνα…
Περεσκία
Υλικά - 1,5 κιλό ζύμη (νερό, αλάτι, αλεύρι όσο πάρει, 1 δόση μαγιά) για γεμιστά με τυρί: - ½ κιλό…
Πισία
Υλικά - 2 κούπες γάλα - 1 κυβάκι μπυρομαγιά - 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ξίδι - 1 κουτάλα ελαιόλαδο…
Συρόν
Υλικά για 2 άτομα - 300 γραμ. συρόν - 1 κουτ. σούπας βούτυρο (αγνό αγελαδινό) - ½ κιλό γιαούρτι - 1…
Τανωμένος Σορβάς ή Τανοφάι
Υλικά για 4 άτομα: - 1 ποτήρι νερού κορκότο (σπασμένο στάρι) - ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι - ½ ξερό κρεμμύδι κομμένο…
Χορτόπιτα
Οι χορτόπιτες είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας και φυσικά και της περιοχής μας. Για τα…